Na 30 jaar STIBANS een andere koers

Afgelopen zaterdag, 19 september vond in het Spoorwegmuseum de donateursvergadering plaats. Hier werd veel besproken, en naar aanleiding hiervan is een brief gebpubliceerd met meer details over de toekomst van de STIBANS. Deze brief is hieronder te lezen of te downloaden.

Download de brief

2 gedachten over “Na 30 jaar STIBANS een andere koers

  1. A. Kleijn

    Beste mensen,

    Ik was met stomheid geslagen toen ik de brief las. Jullie zijn een stichting met een uiteenlopend materieelpark, in diverse stadia van restauratie. De 252 is daarvan wel het “kroonjuweel”, dat wil ik best geloven. Dat de 252 de aanleiding vormde voor de oprichting van STIBANS wist ik overigens niet. Maar wat lees ik nu: de restauratie van de 252 wordt nog voltooid, maar al het overige materieel is of wordt van de hand gedaan, en als de 252 weer rijvaardig is gooien jullie het bijltje erbij neer en wordt de stichting opgedoekt! Dit kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Ik vraag mij echt af: wat heeft jullie zo onverwacht tot deze beslissing gedreven? Er is toch nog zat te doen aan ander materieel? Waarom willen jullie daar als stichting niet mee doorgaan? Echt, ik begrijp deze stap niet.
    Aan het eind van de brief staat: “STIBANS is een nieuwe weg ingeslagen.” Ja ja. Maar dat is dan wel een doodlopende weg, een weg naar het einde!

Reacties zijn gesloten.